Poplatky pre rok 2018

Členstvo v Alpenvereine

získa každý záujemca, ktorý vyplní prihlášku a uhradí nižšie uvedené ročné členské príspevky a poplatky na číslo účtu SK8983300000002000339281

Podrobnejšie informácie o tom ako členstvo získať alebo si ho obnoviť čítaj nižšie (pod farebnou tabuľkou)!

Dokladom o členstve je preukaz AV, ktorý po obdržaní je potrebné vlastnoručne podpísať a mať so sebou nielen pri každom vycestovaní do zahraničia, ale aj pri návšteve horských oblastí na Slovensku, keďže poistenie sa vzťahuje aj na technické zásahy horskej záchrannej služby.

Výška členských príspevkov a poplatkov pre rok 2018

Členské poplatky sú hradené na kalendárny rok (1.1.2018 – 31 .1.2019). Keď sa poistíte v ktoromkoľvek dni v roku, poistenie Vám bude platiť len do konca aktuálneho kalendárneho roku (plus január nasledujúceho roku) , NIE do rovnakého dátumu nasledujúceho roku!!!

kategória členské poplatky
Kategória A 60,00 €
(dospelý muž alebo dospelá žena v produktívnom veku – ročník 1954 – 1990)
Kategória B
46,50 €
partneri kategórie A (majú spoločnú domácnosť),
seniori od 65 rokov (roč. 1953),
juniori od 19 do 27 rokov (roč. 1991 – 1999),
členovia horskej záchrannej služby
Kategória B
25,50 €
zdravotne postihnutí
Deti a mládež 25,50 €
vek 0 – 18 rokov (od roč. 2000 a mladší)
Rodinné členstvo
(rodiny s jedným alebo viacerými nezaopatrenými deťmi vo veku od 0 do 18 rokov alebo u študentov od 19 do 27 rokov /príspevok platia iba rodičia/) napr.:
otec 60 € + matka 46,50 € + deti grátis 106,50 €
alebo matka samoživiteľka (alebo otec samoživiteľ) 60 € + deti grátis 60,00 €
alebo invalidný otec 25,50 € + matka 46,50   + deti grátis 72,00 €
alebo invalidný otec 25,50 € + invalidná matka 25,50 € + deti grátis 51,00 €

Zľava pre rodiny:

Alpenverein ponúka výhodu členstva pre celú rodinu. Ak sú členmi obaja rodičia (t.zn. že majú riadne uhradený členský poplatok pre aktuálny rok), otec platí členstvo v kategórii A alebo B, jeho manželka má členstvo zľavnené v kategórii B a ich deti (do 18 rokov, resp. u študentov max. do 27 rokov) sú registrované v klube zdarma. Je ale nutné vyplniť v prihlasovacom formulári (krok 3) údaje o deťoch, nakoľko sa každému z nich vystavuje vlastný preukaz člena AV, a teda každé dieťa môže využiť všetky výhody členstva v klube. Rodinné členstvo platí aj v prípade samoživiteľky alebo samoživiteľa.

Systém pripoistenia trvalej invalidity v roku 2018

Od roku 2015 môžu naši členovia využívať produkt rakúskej poisťovne GENERALI (do roku 2014 bola partnerom UNIQA), ktorý je zameraný na ich väčšie životné zaistenie pre prípad následkov nehody s invaliditou nad 50 %.  Toto pripoistenie (Die GENERALI Unfall Lebensrente) neplatí pre smrteľný úraz člena AV.

Druh pripoistenia poistná sadzba
základné 12 €
dvojnásobné 24 €
trojnásobné 36 €
rodinné (s deťmi do 15 rokov)
40 € / resp. 80 € / resp. 120 €

viac informácii TU

Poznámka: výšku príspevkov a poplatkov stanovuje centrála AV v Prahe v českých korunách. Pri výraznejšej zmene kurzu sa ich výška v Euro môže v priebehu roka meniť.

Ako členstvo získať a obnoviť si ho?

1. Vyplňte prihlasovací formulár,

čím sa odošlú Vaše dáta potrebné na vystavenie preukazu, alebo navštívte našu kanceláriu CK ROKOŠPORT, Národná 4, 010 01 Žilina. Povinnosť vyplniť prihlasovací formulár platí rovnako pre nových členov ako aj pre tých, ktorí si členstvo obnovujú.

2. Uhraďte príslušnú výšku členských poplatkov:

• prevodom alebo vkladom na účet vo FIO banke (pozor – nepoužívajte poštové poukazy, Slovenská pošta nepriraďuje k platbe VS a Vašu platbu v tomto prípade nevieme identifikovať!)

Variabilný symbol
    Vám bude vygenerovaný pri vyplňovaní prihlášky a dostanete ho aj v potvrdení prijatia prihlášky do vašej e-mailovej schránky, ak ju uvediete. Do správy pre prijímateľa treba pre rýchlejšiu identifikáciu platby uviesť meno osoby, za ktorú sa členské poplatky platia. V prípade že uhrádzate poplatky za rodinné členstvo stačí uviesť meno jednej osoby.

3. Preukaz AV vám bude doručený poštou

Po spárovaní platby vám náš systém obratom pošle na váš e-mail provizórny preukaz, ktorý môžete plnohodnotne využívať počas 21 dní. Členský preukaz AV, ktorý po zaregistrovaní vystavuje centrála v Prahe, Vám bude doručený poštou cca do 10 pracovných dní na Vami uvedenú adresu. V prípade jeho straty môžete požiadať o duplikát, ktorý Vám bude vystavený a bezplatne zaslaný na Vašu adresu. Vaše členstvo bude aktívne na druhý deň po pripísaní správnej čiastky na náš účet!

Ďalšie ponuky pre členov

Pre všetkých členov AV platí zľavnená cena na vybrané zájazdy CK ROKOŠPORT, viac na www.rokosport.sk. Pre členov našej sekcie Innsbruck – Praha platí zľava 7% na nákup tovaru v predajnej sieti HUDY na Slovensku i v Čechách.