Poplatky pre rok 2022

Členstvo v Alpenvereine v roku 2022

získa každý záujemca, ktorý vyplní prihlášku a uhradí nižšie uvedené ročné členské príspevky a poplatky na číslo účtu SK8983300000002000339281

Už od 1. septembra 2021 si môžete vyplniť prihlášku a obnoviť svoje členstvo v Alpenvereine pre rok 2022.

Podrobnejšie informácie o tom ako členstvo získať alebo si ho obnoviť čítaj nižšie (pod farebnou tabuľkou)!

Jedinečná akciová ponuka pre nových členov, tzv SPORTBONUS: Rakúsky Alpenverein získal pre rok 2022 od Ministerstva pre umenie, kultúru, služby pre verejnosť a šport (BMKÖS) mimoriadnu podporu pre registráciu nových členov do ÖAV. Na základe tejto podpory bude členstvo v ÖAV pre nových členov výrazne zvýhodnené – noví členovia  budú platiť členstvo vo výške cca 25 % základnej výšky členských poplatkov. Viac info pod farebnou tabuľkou.

Dokladom o členstve je preukaz AV, ktorý po obdržaní je potrebné vlastnoručne podpísať a mať so sebou nielen pri každom vycestovaní do zahraničia, ale aj pri návšteve horských oblastí na Slovensku, keďže poistenie sa vzťahuje aj na technické zásahy horskej záchrannej služby.

Výška členských príspevkov a poplatkov pre rok 2022

Členské poplatky sú hradené na kalendárny rok (1.1.2022 – 31 .1.2023). Keď sa poistíte v ktoromkoľvek dni v roku, poistenie Vám bude platiť len do konca aktuálneho kalendárneho roku (plus január nasledujúceho roku) , NIE do rovnakého dátumu nasledujúceho roku!!!

kategória členské poplatky
člen/nový člen
Kategória A 67/17
dospelý muž alebo dospelá žena v produktívnom veku 28 – 64 rokov (ročník 1958 – 1994)
Kategória B
51,5/13
partneri kategórie A (majú spoločnú domácnosť),
seniori od 65 rokov (roč. 1957 a starší),
juniori od 19 do 27 rokov (roč. 1995 – 2003),
členovia horskej záchrannej služby (od roč. 2006)
Kategória B
28/7,5
zdravotne postihnutí
Deti a mládež 28/7,5
vek 0 – 18 rokov (od roč. 2004 a mladší)
Rodinné členstvo 118,5/30
rodiny s jedným alebo viacerými nezaopatrenými deťmi vo veku od 0 do 18 rokov alebo u študentov od 19 do 27 rokov (príspevok platia iba rodičia/) napr.: otec 67 € + matka 51,50 € + deti grátis
otec 51,5 + matka 51,50 € + deti grátis 103/26
alebo matka samoživiteľka (alebo otec samoživiteľ) 67 € + deti grátis 67/17
alebo invalidný otec 28 € + matka 51,50   + deti grátis 79,5/20,5
alebo invalidný otec 28 € + invalidná matka 28 € + deti grátis 56/15

Zľava pre rodiny a partnerov:

Alpenverein ponúka výhodu členstva pre celú rodinu. Ak sú členmi obaja rodičia (t.zn. že majú riadne uhradený členský poplatok pre aktuálny rok), otec platí členstvo v kategórii A alebo B, jeho manželka má členstvo zľavnené v kategórii B a ich deti (do 18 rokov, resp. u študentov max. do 27 rokov) sú registrované v klube zdarma. Je ale nutné vyplniť v prihlasovacom formulári (krok 3) údaje o deťoch, nakoľko sa každému z nich vystavuje vlastný preukaz člena AV, a teda každé dieťa môže využiť všetky výhody členstva v klube. Rodinné členstvo platí aj v prípade samoživiteľky alebo samoživiteľa a tiež v prípade bezdetných partnerov.

zdravotne postihnutí – platí pre osoby se stupňom postihnutia od 50 % (tj. II. alebo III. stupeň invalidity), postihnutý musí mať preukaz alebo iný doklad potvrdzujúci nutnú zvýšenú rodinnú starostlivosť alebo doklad o poberaní invalidného dôchodku

Nový člen ÖAV – aktuálne platí: pre registráciu platí, že nový člen je dnes i ten člen AV,  ktorý vynechal úhradu členstva len jeden rok. Pre člena, ktorý neuhradil členstvo v roku 2021 t.j. platil naposledy členstvo v roku 2020 alebo v roku 2019 platí, že si môže obnoviť členstvo pre rok 2022 ako nový člen už od 1.9.2021 a zdarma využívať výhody členstva v období september – december 2021.

Podmienky pre získanie akciovej ponuky SPORTBONUS:
– ponuka zvýhodneného členstva platí pre registrácie v období 1. 9. – 23. 12. 2021, alebo do odvolania,
– zvýhodnené členstvo pre rok 2022 platí pre všetkých záujemcov, ktorý doteraz neboli registrovaní v ÖAV resp. v ALPENVEREIN.CZ/ALPENVEREIN.SK,
– zvýhodnené členstvo platí aj pre tých členov, ktorí neuhradili členstvo na rok 2021,
– akcia Sportbonus platí iba pre tých záujemcov, ktorí vyslovia súhlas s poskytnutím osobných údajov (meno, adresa, dátum narodenia, dátum úhrady) pre BMKÖS a pre prípadnú kontrolu čerpania tejto zvýhodnenej ponuky; v prípade, že nový člen súhlas odmietne, zvýhodnené členstvo nezíska.

ZDARMA ČLENSTVO AV2022 PRE NOVÝCH ČLENOV OD 1. 9. 2021 DO 31.12.2021
Súčasne s akciou Sportbonus a s mimoriadnym zvýhodnením členských príspevkov zostáva pre všetkých nových členov zachované i zdarma členstvo AV2021 pre obdobie od 1. 9. 2021 do 31. 12. 2021. Všetci záujemcovia o členstvo v ALPENVEREIN.CZ/ALPENVEREIN.SK, ktorí dosiaľ neboli členmi alebo aj tí, ktorí si členstvo obnovia po ročnej prestávke (t.j. nemali zaplatené členstvo v roku 2021) a zaplatia v období september – december 2021 členský poplatok pre nových členov na rok 2022, získavajú na zvyšné mesiace roku 2021 členstvo so všetkými výhodami zdarma! Táto výhoda platí aj pre rodinné členstvo a aj pre všetkých členov Alpenvereinu, ktorí prestúpia do ALPENVEREIN.CZ/ALPENVEREIN.SK z iných sekcií rakúskeho Alpenvereinu. Noví členovia dostanú preukaz na rok 2022 už od 1.9.2021.

ZDARMA BONUSOVÁ KARTA ALPY-SPHERE S PLATNOSŤOU DO 31. 3. 2023
Noví členovia ALPENVEREIN.CZ/ALPENVEREIN.SK, ktorí vyplnia prihlášku do 15.10.2021 a uhradia členstvo AV2022 najneskôr do 20.10.2021, získavajú navyše zdarma plastovú kartu ALPY-SPHERE. Táto karta platí v rozsiahlej sieti predajní, nákupných centier a e-shopov označených značkou SPHERE až do 31.3.2023. S uvedenou kartou získate výrazné zľavy pri nákupe vstupeniek do kín a divadiel, zľavy získate aj pri nákupe napr. mobilného telefónu, horského bicykla alebo napr. permanentky do fitness a pod. Rodina môže takto ušetriť za rok aj 600 EUR. Bonusová karta ALPY-SPHERE zdarma je pripravená pre 5000 nových členov ALPENVEREIN.CZ/ALPENVEREIN.SK.

Systém pripoistenia trvalej invalidity v roku 2021

informácie TU

Vernostný program Sphere

Zľavová karta ALPY-SPHERE

Najväčší vernostný program svojho druhu v Českej aj Slovenskej republike
– kompletnú a aktuálnu databázu všetkých poskytovateľov výhod a zliav nájdete vždy na www.sphere.sk.

Výhody a zľavy v rozsahu cca 5 až 30 %
– neustále se rozširuje počet obchodných miest, kde vďaka kartám s logom Sphere môže zákazník využívať priame výhody a zľavy v rozsahu cca 5 až 30 %.

S kartou Sphere máte 10 000 možností výhodných nákupov v celej Českej aj Slovenskej republike v širokom spektre tovarov a služieb
– Auto-moto, cestovanie a ubytovanie, gastronómia a potraviny, ubytovanie, móda a doplnky, kultúra a vzdelávanie, šport, všetko pre deti, zdravie a krása, elektro.

Výhody vernostného programu Sphere môžete využiť aj vo viac než 800 e-shopoch
– výhodnejšie nákupy môžete realizovať aj z pohodlia vášho domova – partnerom Sphere je v súčasnej dobe viac než 800 e-shopov, v ktorých využijete číslo Vaše karty (na zadnej strane karty nájdete 13miestne číslo pod čiarovým kódom) ako zľavový kód

Viac info aj tu.

Kartu v prípade záujmu môžete získať od 7.1.2020 priamo v našej  on-line prihláške za  1 €.

Ako členstvo získať a obnoviť si ho?

1. Vyplňte prihlasovací formulár,

čím sa odošlú Vaše dáta potrebné na vystavenie preukazu, alebo navštívte našu kanceláriu CK ROKOŠPORT, Vojtecha Tvrdého 4, 010 01 Žilina. Povinnosť vyplniť prihlasovací formulár platí rovnako pre nových členov ako aj pre tých, ktorí si členstvo obnovujú.

2. Uhraďte príslušnú výšku členských poplatkov:

• prevodom alebo vkladom na účet vo FIO banke (pozor – nepoužívajte poštové poukazy, Slovenská pošta nepriraďuje k platbe VS a Vašu platbu v tomto prípade nevieme identifikovať!)

Variabilný symbol
    Vám bude vygenerovaný pri vyplňovaní prihlášky a dostanete ho aj v potvrdení prijatia prihlášky do vašej e-mailovej schránky, ak ju uvediete. Do správy pre prijímateľa treba pre rýchlejšiu identifikáciu platby uviesť meno osoby, za ktorú sa členské poplatky platia. V prípade že uhrádzate poplatky za rodinné členstvo stačí uviesť meno jednej osoby.

3. Preukaz AV vám bude doručený poštou

Po spárovaní platby vám náš systém obratom pošle na váš e-mail provizórny preukaz, ktorý môžete plnohodnotne využívať počas 21 dní. Členský preukaz AV, ktorý po zaregistrovaní vystavuje centrála v Prahe, Vám bude doručený poštou cca do 10 pracovných dní na Vami uvedenú adresu. V prípade jeho straty môžete požiadať o duplikát, ktorý Vám bude vystavený a bezplatne zaslaný na Vašu adresu. Vaše členstvo bude aktívne na druhý deň po pripísaní správnej čiastky na náš účet!

Ďalšie ponuky pre členov

Pre všetkých členov AV platí zľavnená cena na vybrané zájazdy CK ROKOŠPORT, viac na www.rokosport.sk. Pre členov našej sekcie Innsbruck – Praha platí zľava 7% na nákup tovaru v predajnej sieti HUDY na Slovensku i v Čechách.